Börja om från början

Igår kväll gjorde jag min debut på gospelövning. För ungefär ett år sedan slutade jag sjunga i musikentertainment gruppen Mormors salonger. Inte för att jag var less på att sjunga direkt utan för att jag kände att någon gång måste det bli ett slut även på detta roliga. Men sjunga ville jag fortfarande. Det är så skönt och avkopplande och gospel är något speciellt, så känner jag. Ringrostig kände jag mig förstås dvs rösten. Sångerna kände jag inte heller igen. Man skulle haft en liten bandspelare och spelat in, då skulle det säkert fastna. Jag kan faktiskt lära mig sånger bara på texten, musikslingorna. Noter är jag inte så bra på. Jo det torde väl ge sig. Svårt att öva något mellan gångerna.
Dagarna på jobbet flyger iväg. Vi har  många småbarn och det är fullt upp förutom en andningspaus när det är vila.
Fina dagar har det varit med sol och ganska varmt mitt på dagen. Det betyder att det är många getingar som kvicknar till, eller kvicknar till så att de är sådär halvslöa och vimsar runt. Getingar är inga favvoinsekter. Tacka vet jag tusenfotingar och humlor. Tänk så många olika arter av humlor det finns, med olika färger på sina pälsar.
men snart är det ajöss och goodbye för getingarna. Bara drottningen överlever till nästa år.
Nåja det ska bli en spännande utmaning det här med att sjunga gospel.




Jag gillar verkligen stenar

Det kan vara en liten sten eller ett stort flyttblock men jag är nästan fixerad vid stenar. Orsaken kan väl vara att jag mött så många stenar ute i naturen den ena häftigare än den andra. De största är som superminnen som gigantiska datororer som lagrar minnen från tidens början.


Gnustenen


Getingstablocket


Getingstablocket sett från norr


Storblocket på Rosenkvartslandet

Gravalandsstenen

Skönt att det är helg

  Björnmossa

Visserligen går tiden så fort så det är inte riktigt klokt men förra veckan var så intensiv så jag blev riktigt disträ och glömsk och hemsk. Det är inte roligt. Veckan började med föräldramöte på måndag. En trevlig och rolig stund men även om man inte tänkt att det ska blir så märkvärdigt så är det ändå en hel del förberedelser. Vi har nästan alltid våra träffar ute och det här var inget undantag. oftast har vi också fint väder och det var rätt bra med uppehåll med regn och snö. Vi åt KarlJohan soppa med mackor till. Vi visade vår kvalitetsredovisning som bildspel (ute) och sedan blev det typ tipsrunda i lilla skogen. Fika och sen var det, jag höll på att säga "gonatt". Inte så lång stund men man blir lite mjuk efter.
Tordag o fredag hade vi studiebesök från Härnösand. 9 pers varje dag. Det går förstås bra men blir en viss anspänning och förberedelse och verksamheten ska ju rulla på som vanligt. Hur som helst var det så skönt när kl var 16.30 och det var dags att åka hem. Först affären, sedan hem, matlagning,  ett glas vin, Tvsoffan, gonatt.
Lördan springer iväg. Jag och störst-dottern var och köpte färg till en jacka, inköp av grädde mm till tårta eftersom tex jag fyller år i morgon. Vi åkte också en sväng till Långviksmon. Hon hade inte sett förskolan tidigare och sen var vi in till Ankaret, secondhand affären i byn. Vi fyndade mycket, mest tyger. Barnen och jag delar intresset för second hand. Maken avskyr det och går helst inte in i en sådan affär. Jodå vi är olika vi människor.

Hösten är en skön årstid

Tänk vilken härlig årstid hösten är.

"Ett två tre fyr fem och sex och sju.
Ut i skogen tåga alla nu.
Far går först och Tummeliten sist.
Tyst det är ej hörs ett enda knyst".

Träning ger färdighet


Cilla som bor i Movattnet

Ja som alla kanske förstår så är det inte så lätta att hitta och skriva rätt i bloggvärlden. jag försöker hitta rätt just nu och funderar över hur bilderna hamnar på ett visst sätt .Varför det står 18 år under min presentationsbild tex. hur byter man ut sin presentationsbild etc etc. Men det ger sig, det fattar väl vem som helst. Nu är det helg igen. Veckorna bara flyger iväg.
Igår fick jag ett samtal från älgskogen. Det var Samuel. han ville bara berätta för mig hur duktig Cilla blivit på spåra. Cilla är en valp som vi sålt till Samuels familj och hon verkar bli duktig på spår. Pappa är Golden-Flat och mamma, våran Freja är Flat och Springer spaniel. Lycka till kan man väl bara säga. Våran Maja från samma kull hon spårar mest våra 5 katter.

Maja som bor hos oss

Välkommen till min nya blogg!

Som så mycket annat i mitt liv så lever den här bloggen sitt eget liv, verkar det som. Igår fanns det bilder med, idag inte. Igår skrev jag att "denna dagen är den första dagen på resten av mitt liv" som ett slags motto. Idag finns den inte med.
Vimsigt precis som jag är.
Men Välkomna ska ni vara till min blogg. På ett sätt min privata blogg. Jag bloggar i ortstidningen men det blir lite på avstånd. och jag lämnar varken ut mig själv, min familj , släkt eller mina vänner. Där delar jag med mig av intresset för olika fenomen. Det kan vara naturen, det samiska, djur, barn, funderingar över ditten och datten. Men man vet aldrig vad denna "lisaamtingbloggen" kommer att innehålla. Det ska verkligen bli spännande.

Denna dagen är första dagen på resten av mitt liv.
Varje dag är första dagen på resten av våra liv.

MEMENTO VIVERE
"Glöm inte bort att leva




RSS 2.0