Sjung om studentens lyckliga dar



Ännu en student i familjen.
Fjärde ungen  kom ut genom Nolaporten. Både jag och maken tog studenten på Nola men då var det inte tal om någon fest eller stor glädje. Vi var nog aningen upproriska i vår klass för vi hade beställt studentmössor. De enda på¨hela skolan, så vi måste ha haft något i bakhuvudet om att det var något speciellt med den här dagen. Vi gick ner till en park och hade nog någon typ av champangefrukost. jag minns dock inte vad vi drack eller åt. Vi tog iallafall på oss studentmössorna där. Inga föräldrar var på vår avslutning men vi blev bjudna till en klasskompis familj i Björnabyn på avslutningsfika. Kanske var vi banbrytare. Det var 1970. 39 år sedan. Jag tycker att det brakat iväg nog så mycket nu med allt som bara växer runt studenten. Kläder fester bilar mm. Bara det här med lastbilarnna runt stan förr så åkte man en timma nu räckte det nog inte med två timmar.
Hur som helst så var det fin och trevligt. Och vi önskar alla studenter lycka till i framtiden. Fredde, vår student han ska gå serietecknarskola i Gävle, det vill säga om han kommer in, men det tror vi att han gör. Det är hans stora intresse och han är duktig på det här med teckna måla och "fota".


Oj så mycket som händer just nu

För två veckor sedan drygt var det dags för arkeologiexkusion på vår kurs på universitetet. Forntid i norr 4. Nu bar det iväg till Gene, Arnäsbacken, Nordingrå, Bjärtrå, Björkå, Para mm. Det var Järnålder och bronsålder det handlade om. Gravhögar, fornborgar, och Styresholm som jag minns bäst för de ilskna myrorna och att vi nästan träffade en segelbåt med en katapult. Oförglömligt får man väl säga.
Vi var en stor grupp studerande från flera av forntidskurserna. Vi åkte buss och bodde flott i Körningsgården.



Fornborgen vid Bjärtrå



Styreholm. Myrorna anfaller!!



Lappudden Nordingrå

Mera block



Som alla vet så är jag stentokig. Här ovan ett specialblock som ligger på ett block av mjukare material som allt eftersom tiden förflutit vittrat och kanske så rullar det stora blocket iväg en vacker dag.



Många block har mänskliga drag. För länge sedan betydde det säkert mera än idag. Se profilen av kvinnoansiktet.
Under blockets överhäng är älgar målade i rödockra.



De här blocket med den mindre stenen ovanpå har jag kallat Lassegubben och Lilleman. Dessa block finns i blockterrängen vid Rosenkvartslandet.



Vad kan dessa placerade stenar berätta? Ligger ett "stenkast" från det upp-pallade blocket på Lögdåkullen.



Samma som ovan fast från ett annat håll.



Dessa stenar finns även dom på Lögdåkullen. Känns som att en mänsklig hand och tanke ordnat instalationen."



Block som ligger på två mindre stenar. Finns på vägen upp till Lögdåkullen.

Block och stenar bär minnen....





Mellan hägg och syren

  Vår bästa tid är nu

Man nästan svimmar av alla dofter

Man blir förblindad av alla synintryck

RSS 2.0