Laddad med frisk fjälluft

Fortfarande efter snart en vecka så känner jag mig pigg och fylld av energi efter fjällresan till Grönfjäll. Det var vi 4 som jobbar på förskolan Skogstrollet som åkte iväg på en kombinerad arbets och fritidsresa. Vi hade bestämt sedan tidigare att göra en fjällvandring i höst, det har dragit ut på tiden och så ringde det från förskolan i Dikanäs som ville komma till oss och göra ett studiebesök. Går jättebra tyckte vi, om vi får komma till er. Vi var så välkomna så vilken"hit"det blev. Först regnade det, studiebesöksdagen var något grå men uppehåll. I Dikanäs fanns både förskolan och äldreboendet i samma byggnad. Trevligt var det att man kunde träffas på ett naturligt sätt generationerna emellan.
Dag 2 blev det vandring i ett soligt väder. Vi åkte till Fättjaur och vandrade sedan upp till samevistet Silisen. Det är ett gammalt viste som man hållit efter och restaurerat. Det blev en väldigt fin dag. Däremellan hade vi fina middagar och pedagogiska diskussioner och  Unospel. Oj vad vi hann med mycket under dessa dagar.


På förskolan kunde man se kåtor i olika storlekar , inne, ute ... Obs! Det fanns barn på förskolan men de är inte med på bild. Bakom fönstret vid kåtan fanns de gamlas sittplats. Där satt de ofta och tittade på när barnen lekte.

Vandringen till Silisen
Pust och stön

Äntligen framme



Så fridfullt det var där uppe... lite fågelkvitter...


Vi hade förstås glömt tändstickor men då kom mitt eldstål val till pass.

Härligt, nu ska vi fika...igen...

Hur bra får man ha det egentligen?

Hej då Silisen



Kommentarer
Postat av: monica

Tummen upp...............

2009-10-23 @ 05:04:31
Postat av: Gittan

Ja, visst hade vi det härligt, helgen gick bara fööööör fort

2009-10-23 @ 14:50:57
Postat av: Jenny

Ja visst hade de ritat fint. Fredriks teckning har blivit ännu nåt papper större nu. Svårt bara att kunna spara dem sen ;)) Va ni ser ut att ha haft det bra...Härligt=)))

Jag har mailat dig på First class , Kram Jenny

2009-10-24 @ 19:13:55
URL: http://frusahlen.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

ok då ska jag titta där

2009-10-24 @ 19:44:53
URL: http://lisaamting.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0