Old photos



Morfar Daniel och mormor Selma. I morfars knä moster Elsa och i mormors knä mamma Greta, nu snart 86 år.
En fin bild tycker jag.




Sådana rariteter till bilar finns nog inte idag.



Mor Greta och hunden Putte på 70-talet.

Inhandlat en skärslev



Idag köpte jag en skärslev. Ja inte för att mura med utan för framtida arkeologiska grävningar. 10 kr, som hittat. Skärsleven är ojämförligt bäst att finlira med när man kommer mot en fin sten eller ett metallförmål då klingar det i tid så man finfint kan skrapa fram föremålen. Som bäst borde jag skriva på min uppsats som ska vara klar den 1 juni. Saknas bara sisädar 20 sidor så ni fattar att jag hellre tittar på min skärslev och drömmer mig bort. Jag och min studiekompis Eva brukar säga att vi borde ha förmyndare när vi söker kurser. Någon klok person som råder oss att inte ta kurser på våren... men det är ju som sagt självförvållat och förbaskat roligt.

När jag och maken var i Amsterdam lärde vi oss dricka kaffe i glas. Trodde det var omöjligt men de går ju. Se bild!


Uppfriskande besök

Ibland behöver man en spark i baken och det fick vi igår kväll när Lin och Lova kom med mamma Alva och mormor Charlotte. Lin och Lova är lite som våra barnbarn eftersom vi inte har fått några egna såna ännu. Det blir alldeles särskilt speciellt när småflickorna invaderar huset och tjuter av glädje åt hundarna och katterna mest åt hundarna förstås eftersom de inte är så vana vid dessa.
Lova som är två år var den som höll igång oss mest. Under någon, några timmar hann hon bada , leka Galenpanna med oss, ta på sig alla reflexvästarna inklusive hundarnas och sen sina gummistövlar och så sa hon. "Nu  gå ut", dricka 2 klunkar  Oboy mm mm. De enda leksaker Lova hade i badkaret var två små tvålbitar som hon inte fick tag i och hon både skrattade och grinade åt de små elaka tvålarna.
Lin som är 6 månader går fortfarande från famn till famn och petar en i ögona, i munnen och tittar så förståndigt på oss.



Lova vill bada jämt när hon ser en badbalja eller ett badkar. Roligt, säger Lova.




Jag och Lilla Lin som e så fin.

Det var ett kort och intensivt besök som förgyllde "gamlingarnas" och även storbarnas tillvaro en torsdagkväll i maj.

För 100 år sen fanns det inte bara hästar hundar och clowner på cirkus


Renntierherde und lapphunde
Ja det är lite skillnader på cirkusar idag och förr i världen iallafall ute i Europa. När vi var i Amsterdam var vi på en utställning som bl.a innehöll affisher från en cirkus som turnerade i början på 1900-talet och som ni ser på bilden (Jag tjuvknäppte man fick förstås inte fota i utställningen men det var viktigt tycker jag att få den här bilden, lite dålig kvaliteé)
Samer visades alltså upp på den här cirkusen som något väldigt exotiskt. Det var förstås inte de enda folk som som var med i cirkusen som ni förstår utan det var en salig blandning, allt från ryttarfolk från öst till småväxta människor och storväxta människor.
Ja man undrar  om det verkligen var samer eller om det var utklädda cirkusmänniskor. Men renarna måste ju ha funnits där.

En liten semestertripp


Huset där Micke och Leila bor i Haarlem, Amsterdam

Äntligen kom vi oss för att åka till Amsterdam för att hälsa på äldste sonen och hans tjej. Det hade säkert inte blivit av om inte Micke ringt för ett par månader sedan och sagt: "Ni har en timma på er att bestämma er för att åka hit. Det är billigt om ni bokar nu." Tja det var bara att sätta sig med almanackan vid datorn och efter en stund var det klart. Ca 2850kr för två pers. Inte illa alls.
I Amsterdam bor man smalt och ibland högt, ibland snett. Husen är pålade djupt ner i sanden och ibland rör sig tydligen pålningen...


Som ni ser så lutar huset betänkligt.


Vissa bor i  husbåt. Kanske en av det bästa boendeformerna eftersom det skulle vara lindrigast vid en eventuell översvämning.

 
Mickes och Leilas lilla täppa

Litet hus jag bygga vill
gård med trädgårdstäppa till
liten åker till att grava
vill jag uppå landet hava
huset utan vank och brist
fyra rum och farstukvist

Ladugården lagom stor
8 får och 4 kor.
Gris i stian
häst i stallet
Liten kvarn vid vattenfallet
och vid bryggan ner vid strand
liten båt att ro ibland

RSS 2.0