Semestertripp till ett vintrigt VästerbottenUtsikt från hotellet på 13:e våningen

Andra helgen i rad i Umeå. Börjar kännas bekant. Vi bodde på Ålidhem i ungdomen, första riktiga lägenheten en 2 1/2:a. Tänk så stan har förändrats, så utbredd bebyggelsen blivit. Och inte kan man köra de vägar man vande sig att köra på den tiden heller. Enda vägen och plats som är sig lik är vägen över Berghem mot Sävargården och Gammlia, men bara en bit sedan måste man vika av så man kommer inte ner till järnvägsviadukten som man gjorde förr. Här cyklade vi en hel del för vi hade bästa kompisarna på Haga på Utmarksvägen. Annars tyckte jag inte det var så hemskt långt att promenera med barnvagnen från Mariehem dit vi flyttade senare, till Haga.
Den här helgen var lite speciell eftersom maken fyllde jämt. Vi mådde bara gott de här dagarna. Fest får vi ta senare när det blir lite varmare i luften. Jag försökte bjuda födelsedagsbarnet på tårta och kaffe på konditori men det gick inte så bra för han ville bara ha en bulle." Du vet ju att jag inte är så förtjust i tårta" var hans komentar.
Nåja jag fick iallafall bjuda på ett glas champagne och säga grattis!

Bröllop

Många fascineras av brudpar på bild. Så också jag. Det mest faschinerande finns inte kvar på bild men i mitt minne. det var ett otroligt vackert brudpar, jag tror från Dalarna någonstans för paret hade så fantastiskt vackra kläder. Det var i tidningen Land jag såg detta par.  Nästa bild var så ledsam och tragisk. Då låg denna vackra brud i samma klädsel i en kista. Kvinnan dog strax efter vigsel och blev begravd i sin brudutstyrsel.
Denna bild är troligen några av mina avlägsna släktingar.  Man kan fundera hur giftemålet blev till. Troligen hade kvinnan blivit änka och en yngre man i släkten gifte sig med den då ganska förmögna kvinnan..
kanske var det så, kanske inte...

Det är två brudpar Mannen i mitten har gift sig med kvinnan på sin högra sida, den äldre kvinnan gifte sig med mannen på sin vänstra sida
Tre av kvinnorna ser ut att ha varit systrar. Männen och kvinnan längst upp till vänster ser ut som om de var syskon.  Men ju mer man tittar på bilden desto mer frågande blir man...

God fortsättning kära vänner

Idag har jag varit hos min lilla mamma och botaniserat bland gamla kort. Intressant och roligt när hon berättar

om hur det var förr i världen  
.
Mamma Greta med första syskonbarnet  Kennet. Det var nog något alldeles speciellt. Jag är inte säker på vilket år han föddes man det kan vara 1946.


Mamma och några av hennes systrar. Mamma Greta är hon med flätorna. Sen i storleksordning. Elsa, Malin, Britt, Lisbeth och lilla Inger. Småsyskonen Gunilla och JanOlof var nog inte födda eller så var de för små för att vara med på bild.


Här sitter modern på den sk Vitterstenen som sprängdes bort.


Morsan i FatmomakkeRSS 2.0